ersanelerde hem endüstriyel hem de deniz sektörüne özgü yangın risklerine sahiptir, bu nedenler endüstriyel kısımda yer alan tesisler NFPA kuralları ve yerel yönetmelikler ile deniz araçları, gemilerin standartları ve klasları farklıdır, her ikisinin de dikkate alınması gerekir.
Tersanelerin, imalat, onarım, enerji tesisleri, depolar ve alt yapı olanakları, hareketli veya sabit yükleme – donatım ekipmanları, idari ve sosyal yapıların her biri endüstriyel tesislerin yangın dan korunma kurallarına, sigorta firmalarının, Tersanelerin bağlı olduğu birlik, kooperatif veya sanayi bölge müdürlüklerinin de onayı alınarak yangın güvenlik sistemlerine özgü projelendirme, mühendislik çözümleri sağlanmalı ve yerel onay alınmalıdır.
Yangın pompaları, deniz suyu ile beslenmesinin getirdiği olumsuzlukları veya sürekli bakım ve onarım, temizlik harcamaları ile servis sağlama sorunlarına karşılık, şehir şebekesi suyu veya su sertliği pompa üreticilerinin verdiği üst limitleri geçmemek üzere, kuyu sularından faydalanılarak depolanmış başka maksatla kullanılmayacak rezervlerden faydalanılmalıdır. Eğer bunlar sağlanmıyorsa, küçük kaptajlı acil durum yangın maksatlı temiz su deposu tesis edip, olağanüstü durumda, deniz suyuna dayanıklı imalatı yapılmış pompalardan faydalanılır.
Hidrant sisteminin hesaplanmasında ve kurulumunda eğer, tersaneye özgü yangın savunma römorku veya KIYI EMNİYETİ GEMİLERİ varsa, dikkate alınır.
Tersanelerde ki sabit veya hareketli olan JIB CRANE, mobil Crane, parmak iskele dahil tümü ile sistem tasarlanır, Taşıma – yükleme araçları mobil risk olarak dikkate alınır.